Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Comunicat: proiectul eHarta premiat la Open Data Challenge

de Vasile Crăciunescu

Publicat la 17 Jun 2011 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/

Proiectul eHarta, realizat de comunitatea geo-spatial.org, a primit recent o însemnată recunoaștere în cadrul primei ediții a Open Data Challenge unde a obținut Premiul “Better Data Award”.

“Open Data Challenge” este o competiție de proiecte europene ce au la baza date cu acces deschis. Concursul este organizat de Open Knowledge Foundation și Openforum Academy, sub egida Share-PSI.eu, cu sprijinul financiar al unor importante companii din domeniul IT, precum Google, IBM, Microsoft sau Talis. Competiția a adunat la start un număr de 430 de propuneri, din 24 de state europene, fiind împărțită în patru categorii (Vizualizare, Aplicații, Idei, Date).

Selectarea proiectelor câștigătoare s-a făcut de către un juriu alcătuit din factori de decizie din zona comercială și politică, dar și din personalități de talie internațională, cunoscute pentru promovarea accesului deschis la date și informații, precum Sir Tim-Berners Lee – inventatorul World Wide Web.

Premiul i-a fost înmânat colegei noastre, Codrina Maria Ilie, de către doamna Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, în cadrul conferinței 1st Digital Agenda Assembly – Bruxelles (16.06.2011).

Ceremonia de acordarea a premiilor. De la stînga la dreapta: Codrina Maria Ilie (Romania), Oliver O’Brien (Marea Britanie), Neelie Kroes (vicepreședinte al Comisiei Europene), Jonas Gebhardt (Germania), Eva Vozarova (Slovacia)

Trofeul reprezintă o recunoaștere importantă a unui proiect românesc, construit pe baza de voluntariat și software liber open source.

eHarta este o initiativă colaborativă de prezervare digitală a documentelor cartografice cu valoare istorică. Proiectul se bazează pe contribuția voluntară a comunității, care, prin intermediul unor servicii web intuitive, prelucrează și documentează datele brute. Materiale rezultate sunt puse liber la dispoziția publicului atît sub formă statică (fișiere georeferențiate) cît și prin intermediul unor servicii geospațiale web standardizate (aplicatie cartografică online, Google Earth KML, WMS, WMS-C).

geo-spatial.org este un portal on-line ce conține articole, tutoriale și date din domeniile cartografie digitală, modelare virtuală a terenului, teledetecție, GIS și GPS. Site-ul a fost lansat în 2007 ca răspuns la necesitățile de comunicare ale unei comunități în curs de formare. Promovează adoptarea soluțiilor software open-source, neignorându-le nici pe cele proprietare. Portalul este asociat cu un forum și o listă de discuții la care sunt înscriși peste 460 de utilizatori și își propune să devină un punct de referință în peisajul românesc, prin coagularea unei comunități active, care să progreseze profesional prin punerea în comun a cunoștințelor acumulate, contribuind în același timp la formarea noilor generații de specialiști.

Resurse web:

Discută articolul (1 comentarii)

Categorii